Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 38, част 1



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 38, част 1
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 2072

Нина от Hell's Kitchen готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Нина Малакова

Излъчен на 21.02.2019

Първа част

Тази седмица бившите конкуренти стават сътрапезници, защото на маса заедно сядат петима от най-добрите готвачи в Hell's Kitchen България - сезон 1: кулинарният Мистър Олимпия - Мартин Трухчев; момичето, което готви докато Гала пие кафе - Светлана Илиева; големият победител в Hell's Kitchen - сезон 1 - Дани Спартак; лютата чушка на всяка гозба - Нина Малакова и тлантът, на който страшният Шеф Ангелов предрече светло кулинарно бъдеще - Габриела Станимирова. И за капак - един спец, наострил поглед като готварски нож, но вътрешно мек като зряло авокадо - Шеф Иван Манчев.

Домакиня е скандалната Нина Малакова, която завърши на почетното 4-то място в Hell's Kitchen България - сезон 1. Тя никога не е криела страстта си към азиатската кухня и сега обещава да посрещне гостите си именно с храна от Изтока. Предвидила е две салати, едната от които ще е традиционна тайландска. Ще направи супа рамен с много аромати и японски омлет тамаго; за основно - телешко със зеленчуци по японски и два десерта - паниран сладолед и ориз със сушени плодове и сос. Гостите ще бъдат посрещнати в още неотворилото заведение на Нина, където тече бурен ремонт.

Домакинята пазарува българско телешко месо от проверен магазин, а след това влиза в маркета за азиатски продукти, за да купи всякакви странности и по едно прасе - подарък за гостите в годината на Свинята. В още неотворилата кухня на ресторанта Нина започва с панирания сладолед. Овалва топка ванилов сладолед в натрошен корнфлейкс, добавя шоколад и поръсва с ядки. После прибира във фризера, за да се стегне преди пърженето.

За оризовия сладкиш прави два соса - типичен карамел и карамел със соев сос и сусамово олио. После смесва сушени плодове - стафиди, боровинки и фурми с ориз, залива ги с двата соса, добавя мед и готви на пара за 30 минути. Оформя като кекс и оставя да се охлади.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 3 часа
Време за готвене: 3:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта