Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 38, част 2



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 38, част 2
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1686

Нина Малакова готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 38, сезон 12

Излъчен на 21.02.2019

Втора част

Готви Нина Малакова от Hell's Kitchen

Домакинята представи новият си служебен проект - росторант, в който ще работи, но днес ще готви в него и ще посреща гостите си, въпреки че ремонтът на заведението още не е приключил. Темата на вечерта ще е азиатска кухня, а ястията ще са повече от странни и нетрадиционни за българския вкус. Нина набързо оваля в панировка сладоледени топки с шоколад и след това направи десерт от ориз със сушени плодове, карамел, мед и соев сос. Сега се захваща с основното.

Крехкото телешко месо се реже на жулиени, овалва се в брашно и се пържи с чесън, джинджифил и чили. Следва супа рамен с три вида месо - свинско, пилешко и скариди. След мариноване в специален бульон и микс от подправки месата се запечатват на тиган и се сервират върху бульон с нудли. Отгоре се украсява с мариновано варено яйце, пресен лук и лист нори. Супата изглежда неустоимо.

Омлетът е японски тамаго в два цвята. Сместа от яйца, соев сос, вода, захар и подправки се разделя на две и в едната част се добавя пасиран спанак за цвят. После Нина показва японска техника за направата на пухкав омлет със зелена сърцевина и жълта коричка. Едната салата се казва "там тан копот". В сос с чесън, люта чушка и кафява захар се смесват краставички на ленти и чери домати. Поръсва се със зърна печена царевица и се украсява с варени яйца и ядки. Другата салата е по-класическа - зелени листни зеленчуци с мариновани кореноплодни зеленчуци и дресинг от соев сос, тахан и мед. Готвенето приключва.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта