Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 23, част 2



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 23, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 8606

Дизайнерът Валентин Кулагин готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Валентин Кулагин

Втора част

Излъчен на 14.02.2018

На Свети Валентин сме на гости на Валентин, но не отецът - борец за любовта, а ексцентричният гримьор и стилист на звезите Валентин Кулагин. В първата част го гледахме с отворена уста как излезе по пухкави розови пантофи с кученца и халат, за да напазарува. Видяхме и дома му - просторен кич, типично в негов стил. Разбрахме, че движи с шофьор и охрана, а после се запознахме и с домашната му помощница - Валя, която бе запретнала ръкави да свърши съществена работа в кухнята, за разлика от домакина.

Валентин обеща да направи специална Руска салата по рецепта на баба си. Сега виждаме какво означава това. Картофи, нарязани на идеални кубчета, разбъркана майонеза с кисело мляко за повече профирност, апетитна пражка шунка, грах, варени моркови и картофи и незнайно защо - лимонов сок. За основно домакинът предвижда ципура, като пасира заедно лимон и студено пресован зехтин и след това намазва рибата вътрешно и външно и прибира в хладилника, за да се маринова. За предястие прави брускети с маслнова паста, карамелизиран праз и авокадо, но щом е готова сместа за намазване, работата му в кухнята приключва.

Разбираме, че десертът е поръчан на най-добрия шоколадиер в Европа, оставащата работа по храната ще бъде свършена от Валя. Но звъним и на приятелка, която да направи грилованите зеленчуци, за да не се омирише косата на важната ВИП персона. А тя (или може би той) оставя гостите си да чакат близо час в лимузината, за да име време да се наконти и да подреди тежката трапеза с кристали.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
96
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта