Регистрация

Хрупкава салата от карфиол с яйца

Хрупкава салата от карфиол с яйца
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1889

Варен маринован карфиол с яйца и краставица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 2 краставици
  • 4 яйца
  • сол

За маринатата:

  • 4 скилидки чесън
  • 40 мл зехтин
  • 40 мл оцет
  • китка копър
  • 1/2 ч.л. горчица

Начин на приготвяне:

1. Карфиола разделете на съцветия и сварете в подсолена вода за 3-4 минути, като добавите розичките във водата чак след като е кипнала.

2. Отцедете добре и залейте със смес от прoдуктите за маринатата. Разбърквайте периодично като оставите да се маринова между 1 и 2 часа.

3. Краставицата обелете и нарежете на кубчета.

4. Яйцата сварете и обелете.

5. В четири блюда разпределете краставица на дъноtо, отгоре по рендосано яйце и посолете.

6. Подредете розичките карфиол без да oтцеждате прекомерно от маринатата. Поднесете.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта