Регистрация

Хапки от риба с ябълки и лук

Хапки от риба с ябълки и лук
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1452

Рибен ордьовър с основа от карамелизирани ябълки и пържен лук, завършващ с рибно филе и едрозърнеста горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г рибно филе - херинга, риба тон, сьомга и др. - може и на слайсове.
  • 2 ябълки
  • 2 глави лук
  • 1 с.л. оцет
  • 3 с.л. зехтин
  • 3 с.л. олио
  • 1 с.л. захар
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 ч.л. едрозърнеста горчица

Начин на приготвяне:

1. Едната глава лук нарежете на полукръгчета и половината от тях наредете на дъното на голяма чиния.

2. Рибните филета разделете на слайсове или нарежете на плоски парченца. За тази рецепта можете да използвате и пушените варианти на различни морски видове риба. Препоръчвам херингата, защото тя е най-добрата симбиоза от цена, качество и полезност. Ако обаче държите на модерната сьомга - вземете си от нея. Наредете рибата върху лука и намажете с горчицата. После поръсете с останалия лук, който вече сте разделили на полумесеци. Следва да сипете оцета и зехтина отгоре. Оставете да се маринова за минимум 20 минути. Ако ще държите повече време, увийте съда със стреч фолио или приберете под капак.

3. Ябълките нарежете на полумесеци и запържете двустранно в сгорещеното олио. Накрая поръсете със захарта.

4. Извадете ябълките от тигана, на тяхно място изсипете втората глава лук, която предварително сте наситнили. Пържете до омекване.

5. Подредете полумесеците ябълки в чиния за ордьоври и върху тях сипете от лука.

6. Отгоре подредете рибните филета, без да ги оттръсквате от маринатата - нека каквото може да се задържи там, си остане. Ако хапките позволяват, увийте ги на рулца. Застопорете с ордьовърни клечки или клечки за зъби.

7. Поръсете с наситнен пресен лук и поднесете.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта