Халапеньо сос с майонеза и сирене
     Лесно   |   Порции 3-6
  |   Видяна: 5565
    
Майонезен пикантен сос за месо и пици.
Необходими продукти:
- 1 пакет (250 г) крема сирене, на стайна температура
- ½ ч.ч. майонеза
- ½ ч.ч. чедър, настърган (може да го замените и с обикновен кашкавал)
- ½ ч.ч. + ¼ ч.ч. пармезан
- няколко чушлета халапеньо или други люти чушки от консерва или буркан
- 2 чушлета халапеньо, нарязани (по желание)
- ¼ ч.ч. галета
Начин на приготвяне:
1. Смесете крема сиренето, майонезата, чедара, ½ ч.ч. пармезан и чушлетата в купа и сложете сместа в огнеупорен съд за печене.
2. Смесете галетата с ¼ ч.ч. пармезан и поръсете сместа за печене.
3. Печете в загрята до 190°С фурна до образуването на златисто-кафява коричка - около 10 – 20 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.
 



 
		     
		     
		     
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ