Салца със сушени халапеньо чушки
Пикантна зеленчукова разядка.
Необходими продукти:
- 3 - 4 домата
- 1 средно голяма глава лук
- 2 - 3 скилидки чесън
- 2 - 3 сушени чушки халапеньо в сос адобо или 2 пресни чушки с 3 супени лъжици течен пушек
- 1 чаша нарязан кориандър
- щипка сол
- 2 чаени лъжички оцет
- 1 лайм
- кухненски робот или мелачка
Начин на приготвяне:
1. Започнете като нарежете доматите на четвъртинки, след това запечете кожите им като ги сложите на висока температура във фурната с кожата нагоре. Когато започнат да почерняват, извадете ги и ги оставете да поизстинат за няколко минути. След това ги обелете.
2. После разрежете лука на 6.
3. Смесете всички съставки освен лайма в робота. Изцедете сока на лайма върху сместа след смилането.
4. Ако не разполагате с този вид сушени чушки, можете да използвате 2-3 пресни чушки халапеньо с 3 супени лъжици течен пушек.
5. Салцата е страхотна на момента, но става още по-добра след няколко дни в запечатано бурканче в хладилника - тогава се сгъстява.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ