Регистрация

Салца със сушени халапеньо чушки

Салца със сушени халапеньо чушки
Средно   |   Порции 1-4   |   Видяна: 2984

Пикантна зеленчукова разядка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 - 4 домата
  • 1 средно голяма глава лук
  • 2 - 3 скилидки чесън
  • 2 - 3 сушени чушки халапеньо в сос адобо или 2 пресни чушки с 3 супени лъжици течен пушек
  • 1 чаша нарязан кориандър
  • щипка сол
  • 2 чаени лъжички оцет
  • 1 лайм
  • кухненски робот или мелачка

Начин на приготвяне:

1. Започнете като нарежете доматите на четвъртинки, след това запечете кожите им като ги сложите на висока температура във фурната с кожата нагоре. Когато започнат да почерняват, извадете ги и ги оставете да поизстинат за няколко минути. След това ги обелете.  

2. После разрежете лука на 6.

3. Смесете всички съставки освен лайма в робота. Изцедете сока на лайма върху сместа след смилането.  

4. Ако не разполагате с този вид сушени чушки, можете да използвате 2-3 пресни чушки халапеньо с 3 супени лъжици течен пушек.

5. Салцата е страхотна на момента, но става още по-добра след няколко дни в запечатано бурканче в хладилника - тогава се сгъстява.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта