Френски кифли с праскови и извара
Питка за закуска по френски - с праскови.
Необходими продукти:
На тестото:
- 6 грама мая
 - 250 грама пшенично брашно
 - 3 супени лъжици захар
 - щипка сол
 - 3 яйца
 - 100 грама масло
 - 1/2 чаша вода
 
На плънката:
- 250 грама извара
 - 4 супени лъжици захар
 - 1 яйце
 - 2 големи праскови/ обелени и на кубчета/
 
Начин на приготвяне:
1. В 1/2 чаша топла вода, разтворете мая, 1 супена лъжица захар, 1 супена лъжица брашно.
2. Изчакайте сместа с маята да набъбне двойно.
3. В голяма купа, изсипете пресятото брашно, набухвателя, яйцата, 2 супени лъжици захар и сол. Омесете добре, докато всички съставки се смесят напълно и се получи гладка и хомогенна смес.
4. Добавяйте помалко масло и го омесете добре.
5. Оставете тестото да втаса за около час и половина. Покрийте го с памучна кърпа, за да не засъхва. Тестото трябва да набъбне.
6. Размесете го отново, увийте го във фолио и го сложете в хладилник за 6 часа.
7. Подгответе плънката, смесете изварата със захарта и яйцето.
8. Разстелете тестото в правоъгълна форма върху хартия за печене.
9. Разстелете сместа с изварата и поръсете с плодовете.
10. Прегънете късите страни на правоъгълника, така че да се срещнат на средата му. Разделете го наполовина - там, където се срещат двата пласта тесто. След това разделете на 6 тънки ивици.
11. Сложете го в тава с подходяща форма, намажете го с разбит яйчен белтък и го оставете да втасва за около час и половина.
12. Печете в предварително загрята фурна за 25 минути с температура 190 градуса.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ