Регистрация

Фарината - хляб от нахут

Фарината - хляб от нахут
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 5025

Арабски палачинки с брашно от нахут и черен пипер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Брашното от нахут се продава и в България в по-големите хранителни магазини, магазините за здравословни храни или специализираните места, на които предлагат продукти от арабската кухня. Цената му е съвсем достъпна - около 1 лев ще ви струват 500 грама. Можете да си го поръчате и онлайн.

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. топла вода
  • 1 и 1/2 ч.ч. брашно от нахут
  • 1 и 1/2 ч.л. фина морска сол (или 1 ч.л. обикновена сол)
  • 6 с.л. зехтин
  • прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Излейте водата в купа и след това постепенно добавяйте брашното като разбърквате непрестанно.

2. Оставете замесеното тесто за минимум 2 часа или най-добре да си почива за цяла нощ.

3. Отстранете пяната от повърхността на тестото, след това добавете сол и зехтин. Разбъркайте добре.

4. Загрейте тиган с огнеупорна дръжка или голама тава на котлон за 10 минути, докато силно се нажежи. Намазнете съда със зехтин и сипете 2/3 ч.ч. от тестото в него. С движения все едно че правите палачинка разстелете тестото така, че дебелината му да е равномерна и не повече от 0,5-0,7 см. 

5. Сложете тавата или тигана с огнеупорна дръжка във фурната и печете до готовност за около 20-30 минути. Хлябът трябва да е препържен по краищата и златен в средата.

6. Изпечете по същия начин и останалите порции и сервирайте нахутения хляб топъл, поръсен с черен пипер.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта