Регистрация

Турски сладки с локум и орехи



Турски сладки с локум и орехи
Средно   |   Порции 24 броя   |   Видяна: 2705

Турски локумки с орехи и захарна коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Турските сладкиши пленяват кулинари по цял свят с богатството си на ядки. Някои от тях са сиропирани, а други - пазят чаровната хрупкавост на изпичането, която ги превръща в десерт, пораждащ копнеж да бъде изяден. Идеална компания към чаша кафе, тези сладки са радост за сетивата. Затова каналът Dazzle Spoon решава да покаже един от начините за правене на домашни курабийки с локум и орехи, които от турската кухня бяха станали модерни и в българската.

Тестото се замесва от пълномаслена животинска сметана с олио и брашно. Не се слагат набухватели, нито се подслажда, но по желание можете да добавите захар, ако искате по-отчетлива сладост. Следва да се раздели на четири части. Всяка се разточва на кора с дебелина около 1 см. и се реже на парчета като пица. В широкия край на всяко парче се слага по резен локум и се поръсват орехи. Завива се на кифличка.

Кифличките се редят в тава, застлана с хартия за печене и се пекат 25-30 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна. После, докато са още топли, се овалват в смес от пудра захар и ванилия. А на финала - остава удоволствието да си ги хапнете.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта