Регистрация

Тропически бишкоти

Тропически бишкоти
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 2465

Лесен хляб с плодове и тропически полъх.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

(A)

  • 1/2 ч. ч. олио от канола
  • 3 големи яйца
  • 1 ч. ч. гранулирана захар
  • 2 ч. л. лимонова есенция
  • 1 портокалова кора или от 2 мандарини

(Б)

  • 3 1/2 ч. ч. обикновено брашно
  • 1 с. л. бакпулвер
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1/2 ч. ч. сушени боровинки или стафиди
  • 1 ч. ч. подсладени кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180°С. Постелете пергаментова хартия в тавичка за печене.

2. В средна купа разбийте продуктите от (A), докато се обединят. Добавете тези от (Б) и разбъркайте докато се получи тесто. Разделете тестото наполовина и разточете всяка половина с дължината на тавичката. След това преместете всяко руло в тавичката и притиснете до дебелина около 1,7 см.

3. Печете 25 мин. или до златисто-кафяво. Оставете да се охлади върху решетка. Когато изстине достатъчно, нарежете всяко кръстообразно на резени с дебелина 1,7 см с назъбен нож. Сложете парчетата странично в тавичката и печете от всяка страна още 6 мин. Оставете да изстинат върху решетка. Съхранявайте в херметизиран съд.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта