Регистрация

Трикове за изтрезняване



Трикове за изтрезняване
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3504

Какво да правим, когато махмурлукът надделява.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В сезона на отпуски и приятелски събирания на мнозина се случва да се събудят с натежала глава и пресъхнал език. Алкохолът не прощава, а дискомфортът от него е натрапчив и пречи както на работата, така и на възможностите за добре прекарано време. Затова няма нужда да се преизмъчваме от грешките си. Каналът lifehacks ни учи как най-лесно и безболезнено да се оправим при махмурлук. Ето петте златни съвета за борене на остатъчния ефект от пиянството, които авторите дават:

1. Хапвайте плодове - богати на захари и витамини и наситени с вода, те ще ви хидратират и ще ви дадат сила да се изправите на крака.

2. Раздвижете се - физическата активност задейства метаболитните процеси, а те от своя страна спомагат за по-бързото разграждане на остатъчния алкохол в кръвта и изхвърлянето на събраните токсини от изпитото. Колкото и да е тежко в началото - опитайте!

3. Пийте повече вода - тя ще изчисти онова, с което сте успели да се натровите. Освен това бори дехидратацията, от която боли глава при махмурлук. Авторите препоръчват по 250 мл на всеки час.

4. Забравете прословутото шкембе. То ще забави и без това мъчителния процес на изтрезняване. Вместо него хапнете нещо леко и профирно, което да ви хидратира и да остави тялото спокойно да се бори с онова, което сте изпили.

5. Ако имате шанс - поспете. Изтрезняването ще е една идея по-бавно, но мъката от него няма да ви тормози. Народът е казал: "От сън глава не боли".

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта