Регистрация

Странни кухненски уреди



Странни кухненски уреди
  |   Порции   |   Видяна: 1853

Хитри уреди в кухнята, на които можем да разчитаме.

Оцени рецептата
Любима рецепта

5 кухненски уреда, които едва ли ще успеете да си намерите в кварталния магазин за домашни потреби се представят на света, за да зарадват хората със своята хитра идея, особената си важност в хухната и същевременно елементарния и вършещ чудна работа механизъм. Всички джаджи са с механично задвижване, а колко улесняват работата на домакинята знаят само онези, на които им се налага да извършват често тези действия по време на готвене. Ето и кухненските изобретения, с които ще се запознаем:

1. Уред за правене на яйчени спагети, яйчени лентички и въобще всякакви украси с течно яйчено тесто. Хрумката дава шанс да украсим салати, основни ястия и десерти по елегантен и незабравим начин.

2. Уред за рязане на ябълки и круши на тънки лентички. Идеален, ако искате да направите плодов сладкиш или ордьовър. Едновременно маха сърцевината и нарязва плода на тънки и еднакви по размер полумесеци. С едно натискане и само за няколко секунди имате от цял плод, съвършено нарязан и почистен. А кой не обича ябълков пай с цели резени?

3. Сепаратор за яйца с шейкър - хем можете да отделите бързо, лесно и чисто белтъци от жълтъци, хем след това да ги разбиете с желаните от вас продукти. Можете и директно да добавите цяло яйце, към него да сипете мляко и брашно и да си направите кексово или палачинково тесто за по-малко от минута. Това е хитро решение за заети домакини.

4. Купичка за сирена с вградено ренде, което се върти като латерна. Нарязвате едно или няколко вида сирене на кубчета вътре и всеки път, когато ви потрябва, вадите от хладилника и въртите малката дръжчица докато изпадне желаното количество стърготини. Идеално за кашкавал за пици, пармезан за паста и дори бяло сирене върху шопска салата.

5. Комплект щипки, затварящи всякакви пликове. Било то сол, захар или друга подправка, варива като боб, ориз и др. - доверете се на тези щипки, че ще покрият плика така, че да не се разсипва в шкафа и да не прониква въздух, който да овлажнява продукта. 

Ако искате да видите уредите и как работят на практика - гледайте видеото и се насладете на силната пратичност на тези инструменти.

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта