Регистрация

Традиционни кисели краставички

Традиционни кисели краставички
Средно   |   Порции 8-10 буркана   |   Видяна: 2225

Кисели краставички в буркани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 кг дребни краставички - корнишони
  • 16-20 цвята копърово семе
  • 4 глави лук
  • връзка пресен копър
  • 16-20 зърна бахар
  • 24-30 зърна черен пипер
  • 8-10 дафинови листа
  • 16-20 скилидки чесън
  • целина - листа и дръжки
  • 7 литра вода
  • 100 г сол

Начин на приготвяне:

1. Накиснете краставичките в кофа или леген със студена вода за 4-8 часа. След това ги измийте хубаво под течаща вода.

2. На дъното на 8-10 буркана разпределете както следва: по едно дебело кръгче лук, по 2 цвята копърово семе, по стрък пресен копър, 2 зърна бахар, 3 зърна черен пипер, 1 дафинов лист, 2 скилидки чесън и парче стрък с листенца целина. След това подредете краставичките плътно и изправени без да ги режете никъде.

3. Кипнете водата и разтворете в нея солта.

4. Залейте бурканите с врялата вода и затворете капачките.

5. Прехвърлете бурканите в голям съд (или просто варете на 2-3 пъти), залейте с вода и кипнете. Нека се варят на слаб огън за 10 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта