Регистрация

Тиквени кексчета с тъмен шоколад



Тиквени кексчета с тъмен шоколад
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1053

Мъфини с тиква и шоколадова глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тиквени кексчета със заливка от разтопен шоколад разнасят нежен аромат на канела в Кухнята на Звездев. Това са семейни сладкиши, в който можете да вложите останалата от зимните гозби тиква. Правят се лесно, но изискват изчакване докато се изпекат добре.

Първо в купа с миксер се разбиват яйца и захар на пяна. Проявете търпение. Следва в пяната да се вкара олио, брашно, бакпулвер и канела. Можете да добавите какао по желание. На финала в тестото трябва да влезе и рендосаната тиква - а кой ще я рендосва - теглете чоп у дома. Всичко се разбърква заедно, вече внимателно с шпатула. Полученото тиквено тсто се разпределя в намаслени и набрашнени формички за мъфини. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-тина минути.

През това време можете да разтопите шоколад на водна баня и след изваждане на кексчетата да залеете с него. Украсата е по желание - може просто да поръсите пудра захар през цедка, да поставите топка сладолед или да боденте листенце мента. Разбъркана заквасена сметана с мед също се връзва добре. Импровизирайте според вкуса и наличните продукти.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта