Регистрация

Тиквени бонбони от лимец



Тиквени бонбони от лимец
Лесно   |   Порции 20-тина хапки   |   Видяна: 2181

Български бонбони от тиква с лимец, мед и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.12.2017

Медени трюфели или български бонбони с мед, тиква, орехи, бисквити и ароматни подправки спретват Лора и Стоян, като залагат на все родни продукти за направата на този вкусен десерт. Да сготвите домашни бонбони е жест на внимание и загриженост, но да намерите рецепта за български домашни бонбони е доказателство за развитието на кулинарни ценности и качества в семейството. Затова Бон Апети помагат с тази рецепта, която е подходяща дори за Бъдни вечер, ако успеете да си намерите вегански бисквити.

Първо тиквата се изпича. Можете да си купите и готово печена от топлата витрина на някой хипермаркет. През това време зрънцата лимец киснат във вода, а два часа след заливането си, се сваряват. Стафидите пък набъбват, напоени в ром. Сърцевината на печената тиква се отделя в купа, овкусява се със захар и мед, ароматизира се с джинджифил и канела и се пюрира до гладкост. Към нея се добавят отцедените зрънца лимец, нарязани орехови ядки и натрошени бисквити. Всичко това се разбърква добре, за да се превърне в нестандартно тиквено тесто.

С ръце от тестото се оформят кръгли бонбони. Овалват се в украса по желание - наситнени ядки, какао, кокосови стърготини, шарени пръчици. А после се подреждат в красив поднос и се сервират като изискан и вкусен десерт.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта