Регистрация

Темпура удон със скариди

Темпура удон със скариди
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4722

Тайландско ястие с морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 порции спагети удон
  • 400 мл вода
  • 1 ч.л. даши (не се стряскайте от името, намеира се лесно в магазини за източни храни и подправки)
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 с.л. мирин
  • 2 сл. захар
  • 2 ч.л сол
  • 100 г обикновено брашно
  • 150 мл студена вода
  • 6 кралски скариди
  • 1 зелена чушка
  • 1 сладък картоф

Начин на приготвяне:

На темпурата:

1. Смесете обикновеното брашно с водата в купа.

2. Почистете кралските скариди от черупките. След това направете разрез откъм гърба, за да извадите тънката черна вена. Ако желаете, можете да оставите опашката за украса.

3. Отвътре направете три хоризонтални разреза, за да удължите повече скаридите.

4. Нарежете сладкия картоф и зелената чушка на парчета с големина по избор.

5. Загрейте олиото, в което ще изпържите темпурата на 160 - 180°С. Сложете продуктите в темпурата и разбъркайте и изпържете в сгорещеното олио. Гответе 3 - 5 мин.

На удона:

1. Сварете удона за 5-10 мин.

2. Извадете и отцедете от водата. Охладете със студена вода и заделете.

3. За студения бульон за ястието, кипнете 400 мл вода в малка тенджерка, свалете от огъня и прибавете даши бульона, соевия сос, мирина и захарта и разбъркайте хубаво. Оставете да се охлади.

4. Сложете удона в купа и покрийте с темпурата. Накрая прибавете бульона и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта