Регистрация

Телешко по тайландски

Телешко по тайландски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2655

Телешки бут в кокосово мляко и рибен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешки бут, тънко нарязан
  • 1 консерва кокосово мляко
  • 230 - 400 г тайландско къри
  • 2 с.л. рибен сос
  • 2 с.л. захар
  • 1/3 връзка босилек (едро нарязан)
  • 1 лимонова трева, нарязана по дължина
  • сол, чесън, черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте месото за около 20 мин. в сол, чесън и черен пипер.

2. Сложете 1/2 консерва кокосово мляко в тенджерка и оставете да заври на слаб огън.

3. Разтворете кърито в кокосовото мляко като разбърквате.

4. Добавете рибения сос и захарта.

5. След като заври леко, сложете нарязания босилек и лимоновата трева.

6. Добавете месото с останалата консерва кокосово мляко.

7. Увеличете огъня до умерен и разбърквайте докато заври отново.

8. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта