Регистрация

Задушени ребърца

Задушени ребърца
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4930

Крехки телешки ребърца със сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг телешки ребърца, нарязани на парчета от по 5 см
  • сол и прясно смлян пипер
  • 2 с. л. зеленчуково олио
  • 1 средно голяма глава лук, фино нарязан
  • 4 скилидки чесън, фино нарязан
  • 1 ч. ч. плодово червено вино
  • 2 ч. ч. телешки бульон
  • 3 стръка прясна мащерка
  • 1 дафинов лист (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Поръсете двете страни на ребрата със сол и пипер.

2. Загрейте олио на средно висока температура и запържете ребърцата до кафяво от всички страни за 5-7 мин. в тенджерка и ги оставете в чиния.

3. Добавете чесъна и лука в тенджерката и гответе около 2 мин.

4. Добавете виното, бульона, мащерката, дафиновия лист и готовите ребърца и оставете всичко да заври (ако е необходимо прехвърлете в по-голям съд).

5. Сложете всичко в тавичка за печене и печете на 110°С 4 до 5 часа във фурната (или докато месото започне да се отделя от костта).

6. Извадете ги от фурната и дръжте на топло.

7. Сложете течността от готвенето в тиган и оставете да заври. Изчакайте да намали обема си наполовина.

8. Поднесете ребърцата със соса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 4-5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта