Регистрация

Телешки кюфтета с моцарела

Телешки кюфтета с моцарела
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1309

Телешки плескавици с тиквички, моцарела и гарнитура от червено зеле със сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За телешкото:

  • 2 топки моцарела - 250 грама общо
  • 400 г телешко филе
  • 1 глава лук
  • 2 тиквички
  • 100 г масло
  • 1 яйце
  • зехтин за готвене
  • сол и черен пипер на вкус

За салатата:

  •  400 г червено зеле
  • 2 с.л. филирани бадеми
  • 3 с.л. заквасена сметана
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 ч.л. сос уорчестър
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Телешкото измийте и почистете от жилките. Нарежете на парчета и минете през месомелачка.

2. Тиквичките и лука рендосайте на едро ренде, смесете с телешкото, сол и пипер и яйцето. Добавете размекнатото масло и замесете месно тесто. Приберете в хладилника и си направете останалата част от ястието, преди да се върнете към мръвките.

3. Нарежете моцарелата на колелца.

4. Пригответе салатата като запечете на сух тиган съвсем кратко филираните бадеми. Щом започнат да променят цвета си, са готови. Зелето наситнете и приберете в хладилника. Смесете в купа сметаната с горчицата и соса уорчестър. Добавете сол на вкус. Не овкусявайте салатата преди поднасянето, защото ще се спиха. Просто приберете и дресинга в хладилника.

5. Сгорещете си зехтин в тиган с незалепващо покритие. С мокри ръце вземете от каймата, оформете плоска плескавица, сложете резен моцарела и с втора плескавица захлупете първата. Прещипете хубаво бордовете, за да не се разтвори кюфтето при готвене. След това пържете двустранно в добре загрялата мазнина. Щом обърнете, сложете върху вече изпържената част още един резен моцарела и похлупете с капак. Нека се готви така няколко минути на умерен огън.

6. Готовите телешки кюфтета поднесете със салата, като смесите преди поднасяне зелето с бадемите, залеете с дресинга и разбъркате хубаво. Ако искате друг тип гарнитура, направете си нея - това ястие опитах във френския ресторант Pane&olio, а после разбрах и рецептата. По желание можете да украсите кюфтето с листенце магданоз или кориандър.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта