Регистрация

Телешка яхния с чушки, домати и лук

Телешка яхния с чушки, домати и лук
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 863

Телешки хапки в доматен сос с чушки и лук, които можете да поднесете с картофено пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 с.л. олио
  • 700 г телешко месо
  • 2 червени тумбести сладки чушки
  • 2 глави лук
  • 4 средни по размер домата - твърди и червени
  • 1 с.л. доматена паста
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сушен босилек
  • 1 ч.л. сушена мента
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • лют пипер на вкус/по желание
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сол на вкус (3/4-1 ч.л.)
  • 4 скилидки чесън
  • листата на връзка магданоз
  • картофено пюре или варени картофи за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо нарежете на продълговати лентички с дебелина около 1,5 см. Лука нарежете на не много малки кубчета, а чушките почистете и разрежете на надлъжни четвъртини. След това на полумесеци с дебелина около 1,5 см.

2. Сгорещете на умерен огън олиото в голям тиган с незалепващо покритие и изсипете в него мръвките. Гответе и бъркайте 8 минути докато се запечатат хубаво от всички страни.

3. Добвете чушките и лука, размешайте, сложете капак, намалете леко огъня и оставете да се готви 15 минути.

4. През това време цепнете с нож на Х доматите от горната страна при точката и пуснете за 30 секунди във вряща вода или залейте с вряла вода. След това отцедете и обелете. Рендосайте на едро ренде.

5. Изсипете доматите и доматената паста в ястието, добавете изброените подправки, разбъркайте и сложете отново капака. Оставете да се готви 35 минути.

6. Нарежете на много ситно чесъна, добавете го, опитайте на соленост и оставете на огъня за още 5 минути.

7. Наситнете листата магданоз и ги прибавете в ястието. Разбъркайте и махнете от огъня.

8. Поднесете с варени картофи или картофено пюре. Можете да сервирате с хляб, ако не ви остава време за картофена гранитура.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта