Регистрация

Телешки хапки с лук в сметанов сос

Телешки хапки с лук в сметанов сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 921

Панирано телешко в сметана с лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г телешки шол или друго парче месо
  • 3 с.л. брашно
  • 3 с.л. олио
  • 150 г лук (1-2 глави - зависи от размера)
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 300 мл млечна готварска незаквасена сметана с висок процент масленост
  • магданозени листа за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо нарежете на шайби с дебелина около 1 см.

2. Оваляйте всяко месце в брашно и подредете встрани, за да ви е удобно за готене.

3. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие и положете половината от мръвките. Гответе по 2 минути от страна на умерен огън. След изпичане и от втората страна извадете в чиния. Сипете още 1 с.л. олио и изпечете и останалото панирано телешко.

4. Лука наситнете. Почистете загорялото брашно от дъното на тигана с домакинска хартия. Сгорещете отново 1 с.л. олио на умерен огън и изпържете лука за 4 минути.

5. Върнете мръвките в тигана, овкусете сус сол и пипер и налейте сметаната. Изчакайте да кипне и захлупете с капак. Намалете температурата и ставете да се готви 15 минути.

6. Поднесете с поръска от пресни листа магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта