Регистрация

Телешка супа с червена леща и картофи

Телешка супа с червена леща и картофи
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1400

Супа от телешко с леща, картофи, запръжка и пикантна нотка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г телешко филе
  • 1 голяма глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 1 морков
  • 3 скилидки чесън
  • 1 домат
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • щипка захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 1/2 ч.л. черен пипер - смлян
  • 250 г червена леща
  • 2 картофа
  • 2 дафинови листа
  • 1-2 люти чушлета по желание
  • още сол при необходимост
  • листа магданоз за поръсване по желание

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо почистете, сложете в тенджера, залейте с вода и кипнете. Оставете да ври 3-4 минути, отпенете, намалете огъня на слаб към умерен и захлупете с капак. Оставете да ври 1 час.

2. Лука наситнете, чесъна намачкайте, моркова нарежете на малки кубчета. Сгорещете олиото в тиган, запържете лука за 2 минути, добавете чесъна, гответе още минута, вкарайте след това и моркова, разбъркайте и оставете да се готви 3-4 минути.

3. През това време нарежете и домата на кубчета. Прибавете го в запръжката, добавете доматената паста, захарта, солта, куркумата и пипера и гответе 4-5 минути като периодично разбърквате. После махнете от котлона.

4. Лещата измийте, картофите обелете, измийте и нарежете на кубчета. Свареното месо извадете от бульона и оставете да се охлади. На негово място изсипете картофите и лещата и оставете да се варят 10-тина минути.

5. През това време нарежете телешкото на хапчици. Върнете в супата, захлупете с капак и гответе още 10 минути.

6. Изсипете запръжката в супата, добавете дафиновите листа, цели люти чушлета по желание и сол, ако ви се струва безсолно. Варете още 5-8 минути до готовност на картофите.

7. Готовата супа поднесете топла с поръска от пресни листенца магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта