Регистрация

Телешка супа с ориз и доматен сос

Телешка супа с ориз и доматен сос
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1631

Супа от телешко с ориз и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500-600 г телешко месо
  • 2 моркова
  • 2 глави лук
  • 250 г ориз
  • 1,5 л вода
  • 2 дафинови листа
  • 6 зърна бахар
  • 10 зърна черен пипер
  • 1 консерва или буркан смлени белени домати (доматен сос)
  • сол и пипер на вкус
  • 4 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на мръвки. Сгорещете 2 с.л. олио в тенджера и запържете в него телешкото колкото да се запечата. След това налейте водата и оставете да кипне. През това време в марля увийте дафиновите листа, зърната черен пипер и бахар и пуснете марлята в тенджерата. Нарежете единия морков на 3 парчета през ширината, а едната глава лук - на червъртини. Добавете ги в супата. Оставете да се вари за поне 1 час.

2. През това време можете да си наравите запръжката. Моркова нарежете на тресчици, полумесеци или каквото друго харесвате. Лука наситнете. Сгорещете другите 2 с.л. олио в тиган и запържете лука. Щом започне да позлатява, добавете и моркова. Гответе още 3-4 минути и след това залейте с доматите. Оставете да покъкри 10-тина минути и леко да се редуцира.

3. След около час от кипването на месото извадете марлята и парчетата лук и моркови. Добавете ориза, като предварително го измиете. След това изсипете и запръжката от тигана. Гответе до готовност на ориза. Преди да махнете от огъня овкусете със сол и пипер.

4. По желание поднесете със заквасена сметана, листенца пресен магданоз или крутони.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта