Регистрация

Таратор със спанак и пресен лук



Таратор със спанак и пресен лук
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1662

Студена лятна супа с кисело мляко, пресен чесън и спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.04.2017

Тараторът е българска традиция за топлите летни дни, но се оказва, че има още доста студени супи от този вид, които просто не са залегнали в националното меню, наследено от бабите ни. Една такава е за летния спаначник, който представлява студена супа с кисело мляко и вода, в която плуват пресни зеленчуци. А как се прави, показват Лора и Стоян:

Първо се кипва спанака, а после се шокира в студена вода, за да се запази цвета и хрупкавостта му. След това го нарязваме на ситно. Същото правим с няколко стръка пресен чесън и листенца джоджен. После в купата за таратор смесваме наситнените зеленини с кисело мляко, лимонов сок и зехтин. Следва да добавим студена вода и да овкусим със сол и пипер. Това е всичко - една различна и освежаваща ароматна млечна лятна супа.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта