Регистрация

Такос с риба и салата от зеле и ананас

Такос с риба и салата от зеле и ананас
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 2616

Тортиля с тилапия, салата и сос за сандвичи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За рибата:

  • 8 бр. филе от тилапия с размери 5 см. на 10 см.
  • 2 ч.ч. оризово брашно
  • 2 ч.ч. газирана вода
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 с.л. чеснова паста
  • олио за пържене
  • 8 готови царевични тортили за сервиране

За салатата със зеле и ананас:

  • 1 ч.ч. зеле, нарязано на ивици
  • 1 ч.ч. червено зеле, нарязано на ивици
  • ½ ч.ч. червен винен оцет
  • ¼ ч.ч. ананас на кубчета от консерва заедно със сока
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. горчица

За соса:

  • ½ ч. млечно-майонезен сос
  • 3 с.л. подправка за тако (можете сами да смесите: чили на прах, чесън на прах, сол, риган, кимион и червен пипер)
  • 2 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Извадете рибата тилапия от фризера и я оставете да се размрази.

2. В купа бъркайте брашното, газираната вода, яйцето, солта, бакпулвера и чесъна на прах, докато получите смес с консистенция като на смес за палачинки. Потопете всяко парче риба в сместа и след това го оставете, за да се затегне сместа.

3. Загрейте олиото до 180°С. Пържете всяко парче риба, докато придобие златистокафяв цвят (около 6 мин.). Извадете всяко парче, оставете го върху кухненска ролка и го посолете.

4. Смесете всички съставки за салата в голяма купа и ги оставете да постоят в хладилника няколко часа, за да се смесят вкусовете.

5. За да направите соса, смесете млечно-майонезения сос и подправката за тако, точно преди да сервирате рибеното тако.

6. Увийте царевичните тортили във влажна кърпа и ги сложете в микровълновата фурна за 30 сек., за да могат да се сгъват. Използвайте две тортили вместо една, за да оформите фунийката. Напълнете такото с две парчета риба, след това много салата и полейте със соса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта