Регистрация

Пълнеж за такос с шоколад

Пълнеж за такос с шоколад
Средно   |   Порции 12   |   Видяна: 2541

Телешко и шоколад правят пълнежа ви за такос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г мляно говеждо (или свинско, или пилешко, ако предпочитате)
  • 1 глава червен лук, нарязана
  • 2 скилидки чесън, нарязана
  • 1 червена чушка пипер, нарязана
  • 2 с.л. сладък червен пипер
  • 1 с.л. зърна кимион
  • 1 с.л. чили на прах
  • 1 с.л. доматена паста
  • 8 чери домата, на четвъртинки
  • малко балсамов оцет
  • няколко парчета хубав черен шоколад

Начин на приготвяне:

1. На силна температура, запечете зърната кимион в сух тиган, докато станат прозрачни. Счукайте на прах в хаванче, смесете със сладкия червен пипер и чилито на прах и оставете настрани.

2. Сипете зехтин в тигана (използвайте същия тиган) и запържете месото, докато покафенее. Овкусете със сол и пипер. Месото трябва да придобие хубав цвят, с тъмни петна тук и там – ако няма цвят, няма и аромат, както казват хората. Добавете малко балсамов оцет, за да ‘събудите’ малко месото, киселината също така ще направи месото по-крехко. Разбъркайте и сложете в купа. Оставете настрани. Приготвяме месото отделно, защото зеленчуците изпускат вода при приготвянето си и ще накарат месото да се свари, а така ароматите няма да се изпуснат.

3. Добавете още зехтин в тигана и загрейте отново. Задушете лука и пипера заедно с чесъна. Овкусете. Добавете при готовото месо и разбъркайте заедно много добрре. Добавете готовата смес от подправки и бъркайте отново.

4. Изсипете достатъчно вряща вода, която почти да покрие месото и зеленчуците и оставете да къкрят. Когато течността намалее наполовина, добавете чери доматите и разбъркайте енергично. Оставете да намалее още малко, за да получите приятен гъст сос.

5. Добавете шоколада. Оставете го да се разтопи и разбъркайте добре. Опитайте на вкус и овкусете още ако е необходимо.

Сервирайте с маруля.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта