Регистрация

Тайните на истинското италианско кафе



Тайните на истинското италианско кафе
  |   Порции   |   Видяна: 3631

Как да си направим хубаво кафе с балансиран вкус, приятен аромат и млечна украса - научаваме в предаването На кафе с Гала.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

Днес в предаването На кафе по Нова ТВ гост е Бариста Грациано Кеса - преподавател в кафе академията в Дюселдорф, който разяснява на широко какво трябва да е отношението към кафето, как да познаем качествената ободрителна напитка и как да я направим според норми и стандарти така, че да завладее сетивата с уникалния си вкус. 

Научаваме, че дори и водата е важна, защото 90% от напитката е вода. Споделяме още трикове, за да бъде кафето ароматно и плътно, да има очарователната си пяна. Разбираме какво е важно да може една кафе машина и как да мелим зърната, за да гарантираме вкуса на напитката.

Трябва ли да слагаме захар в кафето - Грациано казва, че ако кафето е наистина добро, то само създава уникален баланс между сладост, горчивина и деликатната кисела нотка, която го прави истинско и съвършено.

И накрая - как да украсим кафето с формички и орнаменти, с какви допълнителни добавки да го поднесем, за да бъде то още по-ароматно и да носи наслада и топлота, да радва както езика, така и очите. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта