Регистрация

Как да познаем живите миди



Как да познаем живите миди
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3108

Миризмата на море и затворената черупка са основни показатели за годната за консумация мида.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

       Ако сте си купили живи миди, или поне така си мислите, и скоро черупчестите мекотели ще се превърнат в основа или рибен завършек на вашето ястие, то проверете ги, преди да ги обречете на термична обработка, съветва Лео. Отстранете тези миди, които са с отворена черупка - не само, че не са живи, но и са негодни за консумация. Освен това проверете всяка една за лоша миризма - нормалният мирис на мидите е като този на морето. Не е изключено някоя от черупчестите да замирише и на мърша.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 мин.
Време за готвене: 1 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта