Регистрация

Сутляш - най-вкусният детски сладкиш



Сутляш - най-вкусният детски сладкиш
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2298

Тънкости при готвенето на мляко с ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Познатият десерт - мляко с ориз, наричан още сутляш, е любима закуска на децата. А след началото на учебната година е добър родителски избор за бързо прихапване преди потегляне към школото или след прибиране от там. Както всяко просто и лесно ястие с много вкус и история, и направата на ориз с мляко си има своите тънкости. А какви са те, разкрива Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев.

Първо се избира късозърнест бисерен ориз. Следва да се измие много хубаво и дори да се накисне във вода за 10 минути преди термичната обработка. После в тенджера се смесват мляко и вода и още преди да са се подгрели, към тях се добавя измитият и накиснат ориз. Вари се на много слаб огън до пълно омекване и разваряване на зърната. Малко преди края на термичната обработка се добавя щипка сол, която е важен елемент за усещането на вкуса на сладкиша. После следват ванилия и захар. Бърка се до разтваряне на захарта.

Горещата смес се прехвърля в купички, поръсва се с канела и се изчаква да се охлади на стайна температура. После е готово за хапване или съхранение в хладилника за идните дни. Какви са точните количества на съставките и как се прави сутляш - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта