Регистрация

Пикантна супа от боб и леща

Пикантна супа от боб и леща
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5212

Индийска вегетарианска супа със зърнени култури. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ червен лук, нарязан
  • 4 глави чесън, наситнен
  • 1 ч. л. пресен джинджифил, наситнен
  • 4 ч. ч. вода
  • 3 с. л. зеленчуков бульон
  • 1 ч. ч. кафява леща
  • 1 кутия грах
  • 1 кутия бял боб
  • 1 кутия салца (доматена-450 г)
  • 2 ч. л. гарам маласа
  • 5 шушулки кардамон (или на прах)
  • ½ ч. л. черен пипер
  • 1 ч. л. кимион
  • 1 с. л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука, чесъна и джинджифила на кубчета. Сложете 1 с.л. зехтин на дъното на голяма тенджера. На умерен огън сотирайте лука, чесъна, джинджифила и всички подправки, без шушулките кардамон.

2. Щом сместа омекне, добавете 3 с. л. зеленчуков бульон в 4 ч. ч. гореща вода.

3. Прибавете така разтворения бульон в тенджерата и разбъркайте хубава, така че да се деглазира съдът. След това прибавете останалите съставки, боба и лещата, след като отцедите сока на консервираните продукти.

4. Супа трябва да къкри поне няколко часа.

5. Накрая прибавете шушулките кардамон.

6. Разбъркайте всичко и оставете да къкри поне два часа. От време на време разбърквайте.

7. Щом получите желаната гъстота, извадете шушулките кардамон и заделете ⅓ от супата за пюриране.

8. Поднесете с бял хляб.

 

Източник: wikia.com

Снимка: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта