Супа с карфиол, сметана и жарени гъби
Пюрирана зеленчукова гладка супа, гарнирана с гъби, сметана и пресни подправки.
Необходими продукти:
- 1,2 л зеленчуков бульон
 - 1 глава карфиол
 - 1 голям картоф
 - 1 глава лук
 - 300 грама гъби от вид по желание
 - 2 с.л. масло
 - 4 с.л. зехтин
 - 2 ч.ч. мляко
 - 100 мл заквасена сметана
 - 2 стръка наситнен пресен лук
 - сол и черен пипер на вкус
 
Начин на приготвяне:
1. Нарежете гъбите и ги запържете леко в зехтина. Овкусете със сол и пипер.
2. Карфиола накъсайте на розички, а картофите и лука нарежете на ситни кубчета. След това ги запържете в маслото докато хванат лека коричка.
3. Кипнете бульона и изсипете в него зеленчуците от точка 2. След 5-6 мин. добавете и млякото и оставете да ври всичко заедно докато зеленчуците омекнат напълно. Осолете на вкус.
4. Когато вече ястието не ври, пюрирайте с блендер.
5. При поднасяне гарнирайте с лъжичка заквасена сметана, парчета запържени гъби и поръсете със зелен лук.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ