Регистрация

Супа от миди по български

Супа от миди по български
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 10011

Миди с бяло вино и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г миди (пресни или замразени)
  • 2 картофа, обелени и едро нарязани
  • 1 средна глава лук, едро нарязан
  • 1 морков, фино настърган
  • сол
  • черен пипер
  • пресен магданоз
  • пресен босилек
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 300 мл гореща вода
  • 2 ч.л. смлян червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите до омекване.

2. Сложете в блендер с магданоза и пюрирайте.

3. В дълбока тенджерка загрейте зехтина, прибавете лука и моркова. Пържете до омекване на лука. Прибавете мидите, картофеното пюре, черния пипер, солта, бялото вино и горещата вода. Намалете котлона до слаб и гответе около 30-35 мин.

4. Сипете в купички за сервиране и украсете с пресен босилек. Поръсете с червен пипер и поднесете топло.

 

 

 

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта