Регистрация

Печени миди със сметана и кашкавал

Печени миди със сметана и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1797

Миди на фурна в сметанов сос с коричка от кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г замразени миди (по-добре без черупки)
  • 100 г кашкавал
  • 150 мл заквасена сметана
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • индийско орехче по желание
  • 200 г домати (може и чери)
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Размразете мидите и ги отцедете хубаво от отделилата се течност.

2. Наситнете лука и го запържете в сгорещения зехтин.

3. Изсипете мидите в тавичка, добавете лука и подправки на вкус. После залейте със сметаната и разбъркайте. Накрая рендосайте кашкавала.

4. Печете на 170 градуса за 25 минути.

5. Поднесете в индивидуални порции с украса от домати и пресен магданоз. Можете да направите гарнитура от варен ориз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта