Регистрация

Супа от коприва с брускети



Супа от коприва с брускети
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1569

Копривена супа със сирене и печени хлебчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.04.2018

Пролетна супа от зеленища готвят Лора и Стоян, като залагат на уникална комбинация от коприва с джоджен и магданоз, за да създадат лесно и полезно предястие в купичка, събрало цялата свежест на прераждащата се за нов живот природа. По желание супата се поднася с рендосано жълто сирене и домашно направени брускети, за да сме по-сигурни, че ще успее да засити.

Първо голямо количество коприва се кипва за няколко минути и след това се шокира със студена вода. Копривата се отцежда добре от течността и се нарязва. В тенджера се сгорещява масло и в него се пържат нарязани пресен лук и пресен чесън. Подправят се с пушен пипер, налива се вода и се добавят копривата и нарязаните джоджен и магданоз. Подправя се със сол и пипер и къкри за 20 минути.

По желание можете да поднесете супата с домашно направени брускети, като водещите приготвят с гъби и домати. Освен това в топлата още супа можете да рендосате жълто сирене. Лора и Стоян се спират на грана падано, но дори и обикновен кашкавал или пармезан ще свърши работа. Можете вместо него да натрошите и бяло саламурено сирене или да нарежете моцарела на парченца.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта