Регистрация

Супа Лазаня с кайма и зеленчуци

Супа Лазаня с кайма и зеленчуци
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1117

Супа с кайма и зеленчуци и кори за лазаня вместо фиде.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г лук
  • 2 с.л. олио
  • 4 скилидки чесън
  • 3-4 стебла целина
  • 400 г телешка кайма
  • 380 г моркови
  • 300 г тиквички
  • 800 мл смлени домати от консерва
  • 1 с.л. универсална подправка за супи
  • 1 ч.л. захар
  • 1,3 л вода
  • 4-5 листа кори за лазаня
  • сол на вкус
  • моцарела и пармезан

Начин на приготвяне:

1. Нарежете целината на полумесеци, лука наситнете, морковите нарежете на малки кубчета, тиквичките - на малко по-големи, а чесъна - на тъки колелца.

2. Сгорещете олиото в голяма тенджера и запържете на умерен огън лука до съвсем леко позлатяване. Добавете чесъна и гответе още минутка като бъркате.

3. Добавете каймата и гответе докато се разрохка на трохи.

4. Залейте с доматите, кипнете и прибавете морковите и тиквичките. Поръсете захарта и универсалната подправка и залейте с водата. Кипнете. Захлупете под капак и оставете да се вари 15 минути на слаб към умерен огън.

5. Натрошете листовете лазаня в супата на едри късове. Опитайте и при необходимост посолете още малко. Щом кипне, похлупете и оставете да се вари още 10 минути.

6. Сервирайте топла с поръска от нарязана на кубчета моцарела и рендосан пармезан или друго жълто сирене.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта