Регистрация

Сундубу Чиге или скариди по корейски

Сундубу Чиге или скариди по корейски
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3566

Миди със скариди и гъби в люта комбинация.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. червен пипер
  • 2 с.л. сусамово олио
  • 2 малка глава лук, нарязан на кубчета
  • 3 скилидки чесън, счукан
  • 600 г скариди, обелени, без жилите
  • едро смлян червен пипер
  • 1 пакет меко тофу, нарязано на малки кубчета
  • 1 кубче телешки бульон
  • 2 1/2 ч.ч. вода
  • 2 ч.л. рибен сос
  • връзка зелен лук
  • 300 г миди, без черупките
  • 300 г гъби, каквито желаете (шиитаке и еноки са за предпочитане, но и печурки стават)
  • 1 с.л. корейски пастет от червена чушка
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

1. В тиган загрейте сусамовото олио и прибавете лука и чесъна. Изпържете ги до готовност.

2. След това добавете скаридите и мидите. Сложете червен пипер и пържете.

3. Налейте водата и добавете кубчето телешки бульон. Сложете и рибения сос.

4. Прибавете гъбите, тофуто и корейския пастет от червена чушка.

5. Добавете яйцето и го разбъркайте с вилица, за да се получат конци.

6. Сложете пролетния лук отгоре и поднесете върху ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта