Регистрация

Трикове за шарени спагети и още изненади



Трикове за шарени спагети и още изненади
Лесно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 2204

Как се прави сърце от яйце, ледена близакла от йогурт и бисквитен сладолед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ето едно видео, което ни дава страхотни идеи как да бъдем оригинални в кухнята. Това са хитри и лесни готварски трикове, с които ще зарадваме гостите или семейството, без да влагаме особено пот в направата на каквото и да е.

Първо си правим шарени спагети от сварена паста, боядисана с хранителна боя. Толкова е лесно, този тип боя е сравнително безвредна, а накрая можем да сервираме разноцветна тестена идилия.

Следва да си направим бисквитки със сладолед, като отрежем с все кутишката част от сладоледа, залепим бисквитите, отстраним парчето опаковка и сплескаме леко. Фасулски лесно и много ефектно. Малчуганите определено биха се зарадвали на тази закуска.

После си правим и сладолед йогурт. Само разбиваме киселото мляко, бучваме му клечката и оставяме във фризера. Щом замръзне хубаво, цепваме дъното на кутийката, за да се извади по-лесно, отстраняваме горната обвивка и вадим. После даваме на любимия човек, а той вече си има полезна домашна ледена близалка.

След това да припомним и трика за разделяне на жълтъци от белтъци. Една пластмасова бутилка ще ни спести много труд. Ако още не сте опитвали този модерен кулинарен прийом - сега е времето.

Ето и дея как да направим вкусна и много красива закуска от пържени яйца в борд от зеленчуци. Колкото повече се заиграете с цветовете чушки и лук, толкова по-шарена храна ще имате накрая. Пък е и много вкусно.

Накрая си правим сърце от сварено яйце. За целта ни трябва освен яйцето, едно картонче, две ластички и клечка. Свареното яйце се обелва и се опакова по показания във видеото начин. Прибира се в хладилник за половин час докато се деформира и после се превръща в хранително любовно послание.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта