Регистрация

Сочни пилешки кюфтета с чесън



Сочни пилешки кюфтета с чесън
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 775

Кюфтета от пилешка кайма с лук, чесън, билки и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилешките кюфтета нямат славата на така вкусните месни топчета от свинско и телешко месо. Истината е, че те обикновено са по-сухи, но пък ако имате чисто пилешко смляно месо, това е полезно и нискомазнинно високопротеиново ястие. Разбира се, за целта не трябва да ги готвите в много мазнина, а на скара или грил рискувате да залепнат. Ето защо най-добрият и здравословен начин е в леко намазнен тиган и без панировка. А как се постига това и как да станат особено сочни и вкусни, показват в канала Всегда Вкусно.

Каймата се овкусява със сол, пипер и подправки. Добавя се голямо количество наситнен лук за профирност и листенца магданоз. Чуква се яйце за спойка и се добавя нишесте, което да задържи влагата и текстурата. Можете да мариновате като оставите замесената кайма в хладилника. А след това с мокри ръце оформяте дебели леко сплеснати кюфтета и печете в леко намазнен тиган с незалепващо покритие за по няколко минути от страна. Разчупете някое от кюфтенцата, за да сте сигурни, че е добре сготвено за времето, което държите на огъня. А останалите сервирайте и се насладете. Как точно се приготвят можете да видите във видеото по-горе, а списък с точните продукти ще намерите ТУК.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта