Регистрация

Печени пилешки кюфтета на тиган

Печени пилешки кюфтета на тиган
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2220

Кюфтета от пилешка кайма с лук, чесън и билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 кг смляно пилешко месо (можете да комбинирате 2:1 пилешко филе с обезкостен пилешки бут)
  • 2 ч.л. сол
  • по 1/2 ч.л. червен и черен пипер
  • 1 ч.л. сух кориандър
  • 3-4 скилидки чесън
  • 300 г лук (около две глави)
  • 4 с.л. нишесте (картофено или царевично)
  • 20 г (на око) листа магданоз
  • 20 г листенца пресен копър
  • 1 яйце
  • 2-3 с.л. олио
  • пресен лук и някакъв сос за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Изсипете смляното пилешко в голяма неметална купа.

2. Добавете наситнените лук, чесън, копър, магданоз. Поръсете с подправките, нишестето и чукнете яйцето.

3. Замесете хубаво каймата. Добре е да работите с ръкавица от мерки за сигурност - в пилешкото месо може да има зарази, които умират при термичната обработка.

4. Замесената кайма покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 30 минути.

5. Сгорещете на умерен огън няколко лъжици мазнина в тиган с незалепващо покритие. С ръце (и пак с ръкавици) оформяйте сплеснати кюфтета колко длан и гответе за по 4-5 минути от страна.

6. Поднесете с поръска от листенца пресни зеленини и по желание сос за топкане или любимата гарнитура.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. не
  2. го
  3. лимон
  4. лин
  5. 40
  6. 888
  7. 600
  8. 33
  9. здравосло
  10. 50

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта