Регистрация

Кашкавален сос с бира и подправки

Кашкавален сос с бира и подправки
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 2491

Лют сос за препечен хляб с разтопен кашкавал, пилешки бульон, бира и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 55 г масло
  • 1/4 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. червен пипер кайен или микс от пушен пипер и лют пипер
  • 1/2 ч.л. сладък червен пипер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. черен пипер
  • 100 мл бира
  • 150 мл пилешки бульон
  • 220 г рендосан кашкавал или пармезан
  • 150 мл течна растителна сметана
  • 1 ч.л. сос Уорчестър

Начин на приготвяне:

1. В касерола на слаб огън разтопете маслото и добавете в него брашното. Гответе 2-3 минути при непрестанно бъркане.

2. Добавете чесъна, всичките видове пипер и солта. Разбъркайте докато се смесят добре.

3. Постепенно наливайте при непрестанно бъркане бирата, а след това и бульона. Ако нямате домашен бульон, разтворете си кубче във вода.

4. Щом в соса не останат никакви парченца от подправките и се превърне в гладка смес, добавете рендосаното жълто сирене и соса Уорчестър. Разбърквайте до пълна хомогенност.

5. Ако ще пресипвате в друг съд, направете го докато ястието е още топло. След това поднесете с препечен хляб, сухари, солети или чипс. Идеално мезе и перфектна закуска - а за какво ще го ползвате - вие си решавате. Можете да импровизирате като добавите къри или кимион. Някои го харесват с босилек. Опитайте традиционната рецепта, а след това решете как ще ви допадне да я надградите.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта