Регистрация

Картофена салата с консрва риба и яйца

Картофена салата с консрва риба и яйца
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 935

Салата с консерва риба тон, картофи, моркови и дресинг, подобна на руска салата без майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г картофи
  • 250 г моркови
  • 1 малка консерва грах (около 280-340 мл)
  • 3 яйца
  • 2 консерви риба тон в олио/зехтин (по около 150 г всяка)

За дресинга:

  • 4 с.л. зехтин
  • 1,5 с.л. оцет
  • сол и черен пипер
  • щипка захар
  • риган или босилек (сух) по желание

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите, яйцата и морковите. Можете да сложите картофите с все обелката в тенджера, да залеете с вода, да кипнете и да добавите яйцата и морковите. Яйцата извадете след 7 минути, морковите след 10, а картофите варете докато се отпуснат добре.

2. Яйцата обелете и нарежете на малки кубчета. На същите формички нарежете и морковите, а след сваряване и обелване - и картофите. Всички продукти изсипвайте в купа.

3. Отцедете сока на консервата грах и добавете зърната.

4. Отцедете не напълно мазнината от консервата риба и добавете рибата. Ако е на големи късове, я разделете на по-малки парченца или разпаднете с вилица на влакна.

5. В малка купичка с тел или вилица разбийте продуктите за дресинга докато сосът леко започне да побелява и да се сгъстява.

6. Залейте с дресинга салатата, разбъркайте много добре и приберете в хладилник до момента на сервиране.

 

Източник: YouTube/Кондитер Julia Portugalia

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта