Регистрация

Солени ягодки от картофи и риба

Солени ягодки от картофи и риба
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2449

Картофени хапки в червено с рибен аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 картофа
  • 250 грама филе от риба (херинга, сьомга или друга по желание)
  • връзка пресен лук
  • сок от цвекло или червена боя за храна
  • 1 с.л. семена сусам (по желание)
  • сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте на пюре.

2. Нарежете в него на ситно рибеното филе, зехтина, овкусете със сол и пипер и размешайте хубаво.

3. Добавете сока от цвекло или няколко капки червена боя за храна и смесете до равномерното оцветяване на цялото пюре.

4. С ръце оформете приплеснати топчета като ягодки. Оваляйте в сусамови семена и подредете в чиния за ордьоври.

5. От пресния лук оформете зелената част и дръжките на ягодките. Ако смятате, че тази декорация ще ви отнеме твърде много време, сложете лука директно в пюрето преди да го оцветите.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта