Регистрация

Солен чийзкейк с пармезан и домати



Солен чийзкейк с пармезан и домати
Трудно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 1464

Солена торта със заквасена сметана, печени домати и песто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 04.07.2018

Солена торта за празници и гости показват Лора и Стоян, като представят чийзкейк в солен вариант, който е особена глезня за сетивата. В него няма месо, а се залага на нежната комбинация от сметана, пармезан и крем сирене, ароматизирани с чесън и съчетани с домати и босилеково песто. А всичко това върху хрупкав маслен блат.

Готвенето започва от блата като брашно и орехи се смилат заедно в блендер. Добавя се щипка сол и се претрива с масло. Може да добавите и малко студена вода за спойка. После блатът се разстила във формичка и се запича за 10 минути.

Кремът се прави като се смесват крем сирене със заквасена сметана, яйца, сол и чесън на прах и рендосан пармезан. Сместа се изсипва върху изпечения и охладен блат, заравнява се и се пече за 40 минути на 160 градуса. После се оставя в изключената фурна за още 15 минути.

Доматите се белят и се режат на лодки, като сърцевината се отстранява. Покапват се със зехтин и се поръсват с мащерка и чесън. Пекат се на 170 градуса за 40 минути. Отделно през това време се прави подобие на песто дженовезе като пресен босилек се пюрира със зехтин, лимонов сок, чесън на прах и сол.

Охладеният кейк се намазва с пестото и отгоре се украсява с печените домати. Вижте идеята за украса на Лора и Стоян или измислете своя собствена.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта