Регистрация

Палачинки с пилешко и майонезен сос

Палачинки с пилешко и майонезен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1106

Протеинова закуска с пилешко месо и яйце без пържене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 дебели парчета пилешки гърди - около 400-600 г общо
  • сол и пипер
  • 4 яйца
  • 2 с.л. кисело мляко
  • сол и пипер
  • 100 г кашкавал
  • 2 с.л. майонеза
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 2 скилидки чесън
  • копър по желание

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди разрежете през средата на дебелината, за да се получат 2 по-тънки меса. След това всяко от тях счукайте между два пласта найлон или стреч фолио почти до прозрачност. Поръсете двустранно със сол и пипер и оставете настрани.

2. Направете соса като смесите сметаната и майонезата с намачкания чесън и наситнени листа копър по желание. Разбъркайте добре.

3. Разбийте яйце с малко сол, захар и лъжичка кисело мляко. Изсипете сместа в тиган с диаметър 18 см. и незалепващо покритие, сгорещен на умерен огън. Отгоре положете парче пилешко и гответе по 3 минути от страна.

4. След изваждане от тигана със страната с месото нагоре рендосайте по малко кашкавал и намажете 1 с.л. от соса. Завийте на стегнато руло като палачинка. Продължете така докато направите и останалите 3 порции.

5. Сервирайте като основно или нарежете на по-малки напречни колелца, ако искате рецептата да е за ордьовър. Можете да забодете колелцата с клечки за зъби, за да не се развиват.

 

Източник: YouTube/Ето Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта