Регистрация

Сладоледен сладкиш с малини и кайсии



Сладоледен сладкиш с малини и кайсии
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1692

Студен летен десерт на пластове със сметана и пюре от плодове с мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.06.2017

Сладоледен терин правят Лора и Стоян като приготвят за него три основни компонента - млечна смес, малиново пюре и пюре от печени кайсии. Такъв десерт едва ли можете да си намерите в ресторанти и сладкарници, затова ви остава варианта да си го направите у дома. Сладкишът не изисква много продукти и не е сложен. Това, което е най-изпитателно, е чакането докато теринът се охлади, но и в него си има чар, защото бленуваната сладост е по-вкусна.

Първо се прави млечната смес от кисело мляко, разбито със заквасена сметана, захар, ванилия и мента. Следва да си застелите терин или друга подходяща формичка със стреч фолио, което ще ви помогне да обърнете десерта щом се стегне. После може да изсипете първия пласт от млечен крем и да приберете в хладилника, за да се втвърди докато си направите и малините. А те са лесни - просто се измиват и се изсипват в чопър с 50 мл мед. След това се пюрират и прецеждат, а после се изливат върху млечната смес и се прибира отново в хладилник.

През това време можете да се заемете с кайсиите, като ги почистите от костилките и ги намажете с масло. Следва да ги запечете на грил тиган и после да пюрирате с още 50 мл мед. Сега можете да налеете втория млечен пласт и отново да приберете да стяга. А след това да прецедите и кайсиевото пюре. Когато десертът се е втвърдил достатъчно, се наливат и кайсиите, изчаква се охлаждането и се завършва с млечен пласт. Сега приберете в хладилника и отстъпете от него за четири часа. Чак след това можете да извадите сладкиша от формичката и да се порадвате на уникалната му визия и неповторимата лятна свежест.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта