Регистрация

Постна торта с кашу и ягоди



Постна торта с кашу и ягоди
Средно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 2070

Сладоледена торта с ягоди и банани, кашу и фурми и кокосово масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.08.2017

Торта от сладолед или сладоледена торта - това показват Лора и Стоян, като приветстват лятото със студен десерт, комбинирал в себе си аромата на ягоди и банани, плътността на смляно сурово кашу и лепкавостта на фурми. Това е сладкиш без животински продукти, но водещите предупреждават, че въпреки веганската същност на десерта, той е доста калоричен. Разбира се, правим компромис с количеството калории в името на добрия вкус, защото знаем, че всяка сладост си има цена.

Плодовата сладоледена торта от тази рецепта е на два пласта, които контрастират взаимно с цвета си и се допълват от вкусовите си качества. За основа правим блат от кашу с плодове и кокосово мляко и масло. За целта ядките сурово кашу трябва да престоят накиснати във вода за поне 8 часа. След това се пюрират в блендер с кокосовото мляко. В същата купа после смиламе кокосово масло с банан, фурми и ванилия. Смесваме двете пюрета, изиспваме във формичка за торта и замразяваме във фризер за 3 часа.

Когато основата е добре втвърдена, правим и следващия пласт. Пак взимаме блендера, в чиято купа заедно влизат замразени боровинки, ягоди, банан, фурми и кокосово мляко. Бръмваме ги докато стане гладък сироп и заливаме с него основата. Прибираме обратно докато се втвърди, а след това украсяваме с резени свежи ягоди. Тази торта се съхранява само във фризер - помнете това. И не забравяйте да й се насладите и да се похвалите пред семейство и прятели каква вкусотия сте сготвили.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 7 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта