Регистрация

Сладкиш Дипломат с малини



Сладкиш Дипломат с малини
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 1389

Маслени кошнички с млечен крем ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 24.07.2017

Малинов десерт за опитни сладкари показват Лора и Стоян като вдигат летвата на сложност в готвенето с направата на плодов десерт в маслени кошнички с украса от пресни плодове и ядки, под които в хрупкаво тесто се сгушва сметаново-млечен крем с желатин, ванилия и сладко от малини. За да си го приготвите, ще трябва да отделите поне час време за престой в кухнята, както и да разучите някои техники, показани във видеото. Крайният резултат обаче си заслужава усилията.

Първо се прави основата на четирите индивидуални порции, като масло на стайна температура се разбива със захар, жълтъци и брашно. Без да се прибавят набухватели, сместа се охлажда. А през това време трябва да си изберете формичките и да изрежете фолио за печене, с което да покриете дъната им. После от тестото се оформят кошнички и полягват в съдовете за брюле или крем карамел. В тях се слага втора хартия за печене и отгоре се изсипва морска сол, която да ги притисне, за да не набухнат. Следва да влязат във фурната.

По време на печенето се захващаме с крема, като за начало оставяме желатин, залят с малко хладка вода да набъбне. В друга купа разбиваме яйца с мляко и царевично нишесте. Отделно загряваме мляко с ванилия и захар и щом стане доста топло, го добавяме в царевичната смес. После връщаме обратно в млечния съд и готвим на котлон до сгъстяване. Подслаждаме със сладко от малини и добавяме желатина. Следва да разбием и животинска сметана на пяна, която се обединява с млечния крем. После с него пълним охладените и извадени от формичката кошнички. А те се превръщат в своеобразна чинийка на сладкишите.

Накрая украсяваме с цели малини и поръсваме с натрошени ядки. Листенца мента и топка сладолед също ще изглеждат добре в порцията. Можете да опитате и с други плодове вместо малини. Приемате ли предизвикателството?

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта