Регистрация

Сладко-кисела туршия от червени чушки

Сладко-кисела туршия от червени чушки
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 4227

Кисела туршия от чушки със захар, розмарин и кардамон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 големи червени чушки, нарязани на правоъгълни парчета
  • 1 с.л. сол
  • 3 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. сайдер или ябълков оцет
  • 1 ч.ч. винен оцет
  • 1 ч.л. розмарин
  • 1 ч.л. смлян кардамон

Начин на приготвяне:

1. Измийте чушките и ги нарежете на правоъгълници.

2. Отстранете жилите и семената.

3. Поръсете със сол и оставете да престоят 4 часа.

4. Изплакнете в гевгир.

5. Сложете в голяма тенджерка чушките със захарта, кардамона, розмарина и оцета да заврят до сгъстяване.

6. Налейте в затоплени буркани, докато сместа е още гореща, като оставите 0,6 см разстояние от горния ръб.

7. Изтрийте ръбчетата и завинтете хубаво капачките. Сложете бурканите да се варят във вода за 5 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта