Сладкиш с компот от круши
Сиропиран кекс с компот и ванилия.
Влогърката Милена предлага как да оползотворим останалите компоти от зимата, за да не застоява труда на баба в мазето. Идеята е да си направим с един от тях вкусен кекс с плодове и сироп от компот. Сладкишът става лесно и може да изиграе ролята както на апетитен десерт, така и на една питателна сладка закуска, която да замени купенките храни с нещо домашно и приятно за хапване.
За целта първо си правим обикновено кексово тесто от разбити яйца със захар, в които се добавя ванилия, бакпулвер, масло и брашно. Следва да намазним формичката за кекс и да подредим на дъното й отцедените от сока и нарязани плодове от компота. Милена използва круши, но можете да опитате и с други плодчета по избор. Следва да изсипем отгоре тестото, да заравним и да изпечем на 200 градуса за 25-30 минути.
После охлаждаме, за да може да се извади безпроблемно сладкиша. Обръщаме го с дъното нагоре и лъсва красивата и апетитна коричка от плодове. След това сиропираме бавно и щедро със сока от компота. Готово - можете да сервирате, като гарнирате с топка сладолед и поръсите с канела.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ