Регистрация

Сладкиш с компот от круши



Сладкиш с компот от круши
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2976

Сиропиран кекс с компот и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Влогърката Милена предлага как да оползотворим останалите компоти от зимата, за да не застоява труда на баба в мазето. Идеята е да си направим с един от тях вкусен кекс с плодове и сироп от компот. Сладкишът става лесно и може да изиграе ролята както на апетитен десерт, така и на една питателна сладка закуска, която да замени купенките храни с нещо домашно и приятно за хапване.

За целта първо си правим обикновено кексово тесто от разбити яйца със захар, в които се добавя ванилия, бакпулвер, масло и брашно. Следва да намазним формичката за кекс и да подредим на дъното й отцедените от сока и нарязани плодове от компота. Милена използва круши, но можете да опитате и с други плодчета по избор. Следва да изсипем отгоре тестото, да заравним и да изпечем на 200 градуса за 25-30 минути.

После охлаждаме, за да може да се извади безпроблемно сладкиша. Обръщаме го с дъното нагоре и лъсва красивата и апетитна коричка от плодове. След това сиропираме бавно и щедро със сока от компота. Готово - можете да сервирате, като гарнирате с топка сладолед и поръсите с канела.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта